Leersoorten

De bekleding is een belangrijk onderdeel voor het maken van uw keuze. Het bepaalt de uitstraling van het meubel en u wilt graag dat uw meubels lang mooi blijven.

Wij hebben leer geselecteerd voor alle uiteenlopende woonsituaties en toepassingen.

Voor een uitgebreid advies over de juiste bekleding of het beste materiaal voor uw woonsituatie verwijzen wij u door naar onze verkoopadressen. Zij hebben hiervoor de juiste kennis in huis en er is altijd een verkoopadres bij u in de buurt. 

Kwaliteitsselectie leer

Wij bieden een selectie van haar modellen aan met een leren bekleding. In de keuze van leersoorten is uitgebreid aandacht besteed aan het uiterlijk van het leer en de mate van onderhoudsvriendelijkheid (let op: niet alle leersoorten in de collectie zijn even onderhoudsvriendelijk). Onze visie is om uitsluitend met de beste materialen te werken. Om te verzekeren dat onze meubels er een aantal jaar na aanschaf nog steeds goed uitzien, hebben we hieronder een aantal eigenschappen van leer op een rij gezet met daarbij tips om met deze specifieke eigenschappen van leer om te gaan.

Niet elke leersoort is geschikt voor elk model bank, fauteuil of stoel. Dit heeft te maken met de dikte en de soepelheid van het leer. Enige plooivorming en/of het vormen van een zitspiegel na verloop van tijd is onvermijdelijk, maar bij sommige leersoorten gecombineerd met bepaalde modellen is de kans hierop groter. Vandaar dat wij niet alle leersoorten op alle modellen in collectie aanbieden. Op de productpagina van het betreffende model vind je welke leersoorten geschikt zijn voor dat specifieke model.

Eigenschappen van leer

De leercollectie is samengesteld uit geselecteerde stierenhuiden, waardoor we een hoge kwaliteit van ons leer kunnen garanderen. Uiteraard is en blijft leer een natuurproduct en kunnen er bepaalde natuurlijke kenmerken in het leer voorkomen. Deze kenmerken betekenen niet dat het leer van mindere kwaliteit is, maar onderstrepen de echtheid van het leer. Deze natuurlijke kenmerken zijn onder andere littekens, structuurverschillen, insectenbeten of nekplooien.

Nekplooien
Nekplooien geven het leer een stoer beeld
Hoornverwondingen
Genezen hoornverwondingen en schaafwonden mogen zichtbaar zijn
Horzelbeten
Horzelbeten mogen niet op zichtbare plaatsen verwerkt worden
Insectenbeten
Insectenbeten doen geen afbreuk aan de kwaliteit van het leer
Mestvlekken
Mestvlekken zijn natuurlijke kenmerken in leer
Nerven
Nerven tonen dat het vee goed verzorgd is
Prikkeldraad
Prikkeldraadbeschadigingen en aderen zijn typische kenmerken
Zoutvlekken
Zoutvlekken kunnen ontstaan tijdens het looiiingsproces
Litteken
Genezen littekens mogen zichtbaar zijn

Leerkwaliteiten

De leercollectie omvat uiteenlopende leerkwaliteiten en biedt een ruime keuze aan kleuren. De collectie combineert leer dat bekend staat om het gebruiksgemak met volnerf semi-aniline of aniline leersoorten, die een duidelijk zichtbaar natuurlijk nerfbeeld hebben.

Kenmerkend voor alle kwaliteiten zijn de fijne grip en de natuurlijke uitstraling van het leer.

  • Aniline leersoorten hebben een open structuur en zijn niet onderhoudsvriendelijk. Aniline leer is het meest authentieke meubelleer. Tijdens het productieproces wordt olie of was aan de huid toegevoegd, waardoor het leer zijn natuurlijke uitstraling krijgt. Aniline leer veroudert op een natuurlijke manier en krijgt daardoor zijn kenmerkende uiterlijk.
  • Semi-aniline leersoorten zijn voorzien van een lichte finishlaag waardoor de eerste contacten met vuil en vocht niet direct in het leer kunnen trekken. Semi-aniline leer ontstaat door het leer te behandelen met een lichte finish. Dat is een laag die het leer beschermt tegen vocht en vuil waardoor deze leersoort onderhoudsvriendelijk is zonder zijn natuurlijke eigenschappen te verliezen.
  • Gepolijst leer wordt afgewerkt met een vuilwerende finish, waardoor het geschikt is voor intensief gebruik. Tijdens het looiproces wordt het leer gepolijst. Door het polijsten en de kleine print die het leer krijgt, zijn de natuurlijke kenmerken minder zichtbaar.
  • Gepigmenteerd leer is leer waarbij op het oppervlak pigmentkleurstoffen zijn aangebracht. Dit leer is dan ook niet door en door geverfd.

Milieuvriendelijke technieken

Leer is een natuurlijk product en de bewerking daarvan moet in harmonie blijven met de natuur. In onze collectie voeren we dan ook uitsluitend huiden van de beste kwaliteit die met de nieuwste, meest milieuvriendelijke technieken worden bewerkt.

De leercollectie omvat uiteenlopende leerkwaliteiten en biedt een ruime keuze aan kleuren. De collectie combineert leer dat bekend staat om het gebruiksgemak met volnerf semi-aniline of aniline leersoorten, die een duidelijk zichtbaar nerfbeeld hebben. Kenmerkend voor alle leersoorten in collectie zijn de fijne grip en de uitstraling van het leer.

Vlekbestendig

De leerkwaliteiten zijn voorzien van een (lichte) finishlaag waardoor de eerste contacten met vuil en vocht niet direct in het leer kunnen trekken. Voor het onderhoud van gepolijste en semi-aniline leren meubels raden wij aan om een neutraal onderhoudsmiddel te gebruiken. Voor instructies bij vlekken op leer kan je kijken op de pagina onderhoud

Verkleuring

Alle leersoorten in de collectie worden door en door geverfd. Onder invloed van daglicht of als een leren meubel dicht bij een kachel of radiator staat verkleurt elke soort leer na verloop van tijd in meer of mindere mate. Het meubel te dicht bij een kachel of radiator plaatsen heeft daarnaast ook een uitdrogend effect. Over het algemeen verkleuren lichtere kleuren minder dan donkere kleuren. Het beste is om direct daglicht op jouw meubels zoveel mogelijk te vermijden en de meubels niet te dicht in de buurt van kachels, de open haard of radiatoren te plaatsen (minimaal 30 cm er vandaan).

Lichtechtheid

De lichtechtheid van een leersoort wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 8, waarbij 1 staat voor sterke verkleuring en 8 voor geen verkleuring. Er worden drie lichtechtheidsklassen onderscheiden:

4 = voldoende
5 = goed
6 = zeer goed 

Plooivorming

Tijdens het gebruik van met leer beklede meubels kan enige plooivorming in het leer ontstaan. Dat komt door de natuurlijke rek die in het leer aanwezig is en is niet te voorkomen. Bij de ontwikkeling van onze meubels en de stoffering ervan is rekening gehouden met deze eigenschap toch dient plooivorming in meer of mindere mate geaccepteerd te worden.

Meer service

Jouw
stalen